Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 PEŞMELBA Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

PEŞMELBA Tarifi Empty
MesajKonu: PEŞMELBA Tarifi   PEŞMELBA Tarifi Icon_minitimePerş. Şub. 17, 2011 1:15 pm

Dün yosunbuka ile konuştuk
uzun uzun söylemiştim kendisine senin peşmelbanı yaptım dolapta
dinleniyor diye.nihayet güzelce soğudu ve olaptan aldım .valla nefiss
bişi o şeftalinin misgibi kokusu, aroması ,bide soğuk olması tam yaz
tatlısı
siz buyrun bakın yosunbuka nın sayfasına daha neler var

bende geçeyim tarif arkadaşımın anlatımıyla aynen aktarıyorum
not:kesinlikle arkadaşıma katılıyorum yavaş yavaş dikkatli pişirmek lazım okarameli çektirmeniz gerekli
birde ben farklı olarak üzerine susam krokan hazırladım.dondurma
yerinede azıcık şeker katıp çırptığım kremayla servis ettim çok nefistii



PEŞMELBA Tarifi Pesmelba







malzemeler:
8 olgun şeftali
1 bardak şeker
2 bardak su
limon suyu
vanilyalı dondurma
çilek sosu(ahududu yada hazır meyveli sos da olabilir.)
su ve şekeri kaynatın.kaynayınca kısıp 2 ye böldüğünüz şeftalileri kesik
yerleri alta gelecek şekilde dizin.üstlerini hafif kapatacak kadar su
ekleyin.(gerekirse)15 dk orta ateşte pişirin.tencereyi ateşten alıp
şeftalileri içinde bırakarak soğutun.soğuyunca kabuklarını
soyun.çekirdeklerini çıkarın.kaselere pay edin.kesik kısımları üstte
kalacak.ortalarına birer top dondurma koyun ve sos gezdirip hemen servis
yapın.
* şeftalileri pişirip soğuttum ve bir tepsiye dizip üstünü örtüp dolaba
kaldırdım.yemekte hemen çıkarıp servis yaptım.*üstüne çıkar su koyarken
abartmayın.bu tatlının özelliği yavaş yavaş karamelizeşmesi yoksa
şerbette haşlamıyoruz.(!)
*arada kenarlardan şerbet alıp üstüne gezdirin pişerken.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
PEŞMELBA Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kolay Poğaça Tarifi Tarifi
» KUP JAK tarifi
» Hindistancevizli Kek I Tarifi
» Kış Çorbası I Tarifi
» Hasbahçe Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: Türk Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: