Malzemeler:
1 paket penne makarna (kalem makarna)
2 dolu çorba kaşığı tereyağı
5 adet orta boy domates
1 adet küçük kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı acı ketçap
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
8-10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı rende kaşar
Yapılışı:
Tencereye tereyağı konur, eriyince çok ince kıyılmış soğan atılır. Soğan sararınca rendelenmiş domates, ketçap, pul biber, dövülmüş sarımsak
ve tuz ilave edilir. Domates salça gibi olana kadar pişirilir. En son
kıyılmış maydanoz eklenir, ateşten alınır. Haşlanmış makarna sosla
karıştırılır. Servis sırasında üzerine rende kaşar serpilir.