Malzemesi
1 paket spagetti (0 numara çubuk 250 gr)
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay fincanı rendelenmiş gravyer ya da kaşar peyniri
SOS İÇİN:
2 baş soğan
2-3 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı et suyu
1 defne yaprağı
1 kahve kaşığı toz şeker
1 kahve kaşığı kekik
uz
Karabiber
İki litre kadar suyu geniş bir tencereye koyup 1,5 tatlı kaşığı tuz
atarak, orta ısıda kaynatın. Su kaynayınca makarnayı kırmadan suya salın
ve birbirine yapışmaması için hafifçe karıştırın. 15-20 dakika kadar
pişirin. Sonra tencereyi ocaktan alıp 2-3 dakika kenarda bekletin,
süzgece boşaltıp birbirine yapışmaması için üzerinden soğuk su
gezdirerek süzün.
Makarna tenceresinde tereyağını eritin ve süzülen makarnayı süzgeçten
tencereye boşaltın. Tahta bir kaşıkla makarnaları kırmadan, 3 dakika
ateş üstünde karıştırın. Ateşi söndürüp, 4-5 dakika kapağı açmadan dinlendirin ve sosuyla birlikte sıcak servis yapın.
DOMATES SOSU
Soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Domates salçasını, et suyu,
defne yaprağı, toz şeker ve kekik ile koyu kıvama gelinceye kadar
kaynatın. Tabaklara konan makarna üzerine döküp üzerine rendelenmiş peynir serpiştirin