250 g burgu makarna
25 cl. (1 su bardağı) süt
bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
5 cm limon kabuğu
2 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
Süt, tuz, kimyon tohumları, limon suyu ve limon
kabuğunu kalın dipli bir tencerede karıştırıp, tencereyi harlı ateşe
oturtarak, karışımı birtaşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, karışımı 3
dakika pişirdikten sonra, makarnaları ekleyerek, üstlerini iyice
örtecek kadar su katın ve tencerenin kapağını kapatıp, ara sıra
karıştırarak, makarnalar yumuşayıncaya ve diplerinde 4 çorba kaşığı sıvı
kalıncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin (suyunu çok çekerse,
makarnaların yapışmasını önlemek için biraz su ekleyin). Tencereyi
ateşten alıp, limon kabuğunu çıkartıktan sonra, limon soslu makarnayı bir servis tabağına aktararak, üstüne dereotlarını serpiştirin ve servis yapın.