MALZEMELER
12 domates, güneşte kurutulmuş
1+1/3 bardak keçi peyniri, ufalanmış
2 yemek kaşığı kapari
10 fesleğen yaprağı
Tuz, karabiber
1/4 yemek kaşığı zeytinyağı
Hamur malzemesi için:
1+1/2 yemek kaşığı kuru maya
1 bardak ılık su
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
3+1/2 bardak un, elenmiş
HAZIRLANIŞI
Cam bir kasenin içine mayayı koyup üzerine sıcak suyu ekleyin. Şekeri
ekleyerek çatal ucu ile karıştırın. Maya iyice eriyene kadar 5-10 dakika
bekletin. Tuz ve unun 1/3'ünü ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın. Kalan
undan bir parça tezgah üzerine serpin ve oluşan hamuru burada yoğurmaya
devam edin. Kalan hamurunuzu gerektikçe katarak daha pürüzsüz ve
elastik bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Bir kasenin
içini yağlayarak hamurunuzu buraya koyun
ve üzerini nemli bir bezle örtün. 40-50 dakika ılık bir yerde kabarması
için bekletin. Hamurunuzun, 1 -2 dakika tezgah üzerinde yumruğunuzla
yoğurarak, havasını alın. Bu arada fırınınızı 20 dakika 250 derecede
önceden ısıtın. Kuru domatesleri
ince dilimleyin. Hamurunuzu 4 eşit parçaya bölüp, ince ya da kalın
olmayacak şekilde açın. Pizza hamurunuzun üzerine, kenardan 1 cm pay
bırakarak peyniri yayın. Domates dilimlerini üzerine koyun.
Aralarına kapari ve fesleğen yaprakları serpiştirin. Kabarması için 10
dakika bekletin. Tuz, karabiber ve zeytinyağı serpip 15-20 dakika
pişirin. Pizzanız, kenarları kıtır olduğu zaman pişmiştir.