Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
1,5 çay bardağı ılık su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
4 adet orta boy domates
1 adet dolma biberi
1 adet kırmızı biber
1 diş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
8 adet doğranmış siyah zeytin
Su ve maya eritilir. Üzerine zeytinyağı tuz ve orta sert kıvam alana
kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur yarım saat kadar dinlenmeye
bırakılır. Bu arada harç hazırlanır. Tavaya yağ konur. İçine ince
doğranmış soğan ve sarımsak konur. Solmaya başlayınca kibrit çöpü şeklinde doğranmış biberler atılır. 5 dakika sonra küp doğranmış domates
ve tuz eklenir. Domates şeklini kaybrdene kadar pişirilir. Hamur,
tepsinin çapında açılır. Yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Üzerine
hazırlanan harç soğuk olarak dökülür. Zeytin serpilir. Önceden ısıtılmış
190 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.