Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Akdeniz Usulü Balık Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Akdeniz Usulü Balık Tarifi Empty
MesajKonu: Akdeniz Usulü Balık Tarifi   Akdeniz Usulü Balık Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 1:03 pm

750 gr - 1 kg mezgit yada ona benzer beyaz etli bir balıktan fileto (ayıklanmış)

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı

1 orta boy soğan (ince kıyılmış)

125 gr mantar (temizlenmiş ve ince dilimlenmiş)

4 domates (soyulmuş ve doğranmış)

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

1/2 su bardağı sirke

1/2 su bardağı balık suyu

2 yumurtanın sarısı

125 gr (1/2 su bardağı) acı krema

1 çorba kaşığı limon suyu

1 limon (boyuna dilimlenmiş)

2 çorba kaşığı taze maydanoz (kıyılmış)



Büyük bir tavada tereyağını eritip, köpüğü kaybolunca soğanı katınız. 5 - 7 dakika, soğan pembeleşinceye kadar kızarttıktan sonra mantarları, domatesleri, tuzu ve biberi ekleyiniz.

Balık filetolarını, tavaya, sebzelerin üstüne yayıp, sirkeyi ve balık
suyunu dökünüz; tavayı harlı ateşe oturtunuz; kaynar kaynamaz hemen
ateşi kısıp, tavanın ağzını kapatınız ve 10 dakika, balıklara çatalla
dokunulduğunda kolayca bastırılana kadar kaynatınız.

Balıkları ısıtılmış bir servis tabağına dikkatlice aktarıp, sos
hazırlanana kadar sıcak kalmasını sağlamak için üstünü alüminyum kâğıtla
örtünüz.

Tavayı, içindeki sebzelerle birlikte ateşe koyup, sebzelerin suyu yarıya inene kadar kaynatınız.

Küçük bir kâsede yumurta sarıları ile kremayı, tavadan alacağınız 1-2 kaşık sebze suyu ile karıştırıp limon
suyunu da ekleyerek, tavaya boşaltınız ve sosu 3-4 dakika, koyulaşıp
pürtüksüz bir hale gelene kadar (kaynamamasına da dikkat ediniz),
pişiriniz.

Sosu balıkların üstüne döküp, limon dilimleri ve maydanoz ile süsleyerek hemen servis ediniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Akdeniz Usulü Balık Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» AKDENİZ USULÜ BALIK ÇORBASI Tarifi
» Akdeniz usulü patates salatası Tarifi
» Akdeniz Soslu Spagetti Tarifi
» Akdeniz Usulu Tavuk Şiş & Yabani pirinçli pilav
» Floransa Usulü Balık ( 4 kişilik)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: