Akdeniz usulu tavuk şiş Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Zeytinyağ
Kırmızı toz biber
1 kırmızı soğan
Hazırlanışı
Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kalın dilimlenmiş
kırmızı soğan, tuz, karabiber, zetinyağ ve toz kırmızı biber kullanarak
marine edin. Bu halde dolapta saklama kabında en az birkaç saat yahut
gece önceden bekletin.
Çöp şişlere; bir tavuk parçası bir dilim kırmızı soğan olacak şekilde
dizin. Ocak üstü ızgarada yada mangalda ızgara izleri çıkana ve tavuklar
artık pembe renkten beyaza dönene dek pişirin. Pilav, yeşillikler,
lavaş ekmek, salata ve ayran ile ikram edin.
Yabani pirinçli pilav
Malzemeler1,5 su bardağı uzun pirinç
½ su bardağı siyah yabani pirinç
Tuz
3-4 kaşık sıvıyağ
Birkaç damla limon suyu
3 su bardağı tavuk suyu veya su
Hazırlanışı
İki pirinci birllikte yıkayıp iyice süzün. Orta boy bir
tencereye sıvıyağ koyup pirinçleri iyice kavurun. Birkaç damla limon
suyu damlatıp yeterince tuz atın. Tavuk suyunu ilave edip önce orta
hararette daha sonra kısık ateşte pirinç suyu çekene kadar pişirin.
Altını kapatıp 30 dakika kadar demlenmeye bırakın. Sıcak ikram edin.