Malzemeler:
Yarım soğan
3 çorba kaşığı soğan tozu
1-2 adet domates
1 küçük kase zeytin
1 küçük kase rendelenmiş kaşar peynir
Tuz
Hamuru için:
25 gram yaş maya
2 bardak un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 bardak ılık su
1 çay kaşığı şeker
Hazırlanışı:
Mayayı 1 su bardağı ılık suda eritin. Tuzu, şekeri ve yağı katıp biraz
daha karıştırın. 1 su bardağı unu ayırın. Hazırladığınız karışıma kalan
unu, soğan tozu ve rendelenmiş peyniri
ekleyip karıştırın. Ayırdığınız unu da karıştırarak iyice yoğurun.
Pürüzsüz olana dek hamuru yoğurmaya devam edin. 1 saat mayalandırın.
Hamur mayalanırken yarım soğanı yarım ay şeklinde ince ince kıyın. Zeytinin çekirdeklerini çıkarın, domatesleri
küçük küçük doğrayın. Mayalanan hamurdan yuvarlak parçalar kopararak
yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Üzerlerini yassılaştırıp biraz
da tepside mayalandırın. Üzerlerine soğan, zeytin ve domatesleri yerleştirin. En son 1 çorba kaşığı soğan tozunu üzerlerine serperek fırında 175 derecede pişirin.