Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Çilekli Mini Ekler Pasta Tarifi Salı Şub. 01, 2011 8:19 pm | |
| Malzemeler Hamur için : 2.5 Kahve fincanı un 1.5 Kahve fincanı tereyağı 1 Tatlı kaşığı tozşeker 1 Su bardağı su 4 Adet yumurta Tuz Krema için : 2 Su bardağı süt 3 Çorba kaşığı un 7 Çorba kaşığı tozşeker 1 Kahve fincanı margarin 1 Adet yumurta 300 gr dondurulmuş çilek Hazırlanışı
- Hamuru için ; su, tuz, tozşeker ve tereyağını derin bir tencerede ısıtın.
- Kaynamaya başlayınca ateşten alıp, unu bir kerede ekleyin.
- Pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar karıştırın.
- Hamurun topaklanmaması ve tencerenin kenarlarına yapışmaması gerekiyor.
- Bunun için karıştırma işlemini çok kısık ateşte yapın.
- Hamuru ateşten alıp soğumaya bırakın.
- Ilınınca yumurtaları teker teker ekleyip hızlı hızlı karıştırın.
- Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına koyup, yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Orta ısılı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Süt, tozşeker, yumurta ve unu karıştırıp kremayı hazırlayın.
- Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Margarini ilave edip, karıştırın.
- Çileklerin bir kısmını dilimleyip, süsleme için ayırın.
- Kalanını ezerek püre haline getirin ve hazırladığınız kremaya ekleyin.
- Ekleri enlemesine keserek, üst kapağını çıkarın.
- İçlerini krema ile doldurup, dilimlenmiş çilekle süsleyin.
- Ayırdığınız kapak şeklindeki ekleri kapatıp, üzerini krema ve çilek dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Çilekli Mini Ekler Pasta yemeği tarifi | |
|