Malzemeler
4 yumurta
8 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç malzemeleri için
2 paket sade kremşanti
250. gr çilek (daha çok olabilir)
Damla çikolata
Kremşanti ve pandispanyayı ıslatmak amacıyla süt (süt miktarı kremşanti kutusunun arkasında yazar)
Üzeri için
Arzu ettiğiniz süsü yapabilirsiniz (ama ben beyaz çikolata sosuna batırılmış çileklerle süslemiştim)
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri çırpın.Diğer malzemeleride
ekleyin.Kek kalıbını yağlayın veya unlayın.(yapışmaması için) hamuru
dökün 170 derece fırında 30 dk pişirin.
Pişince fırından çıkarın.Soğuyunca da kalıbından ortadan ikiye bölün.Katların ikisini de süt ile ıslayın.
Sonra kermşantinin 1 paketini hazırlayıp içine sürüp, çilekleri kesip çikolataları ekleyin ve pasta dilimlerini kapayın.
Dışını diğer 1 paket kremşanti ile kaplayın. arzunuza göre
süsleyin.afiyet olsun.
Not:Pandispanya tarifi başka bir siteden alıntıdır.Bunu hep yaparım
ve hazır pandispanyaya çok benzer.Pratiktir ve az malzemelidir.
Tarifin orjinali için : http://yemektariflerim.blogcu.com/pasta-keki-pandispanya/1049566
Bize bu tarifi izmir den yollayan Beliz hanıma teşekkur ederiz.