Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Taze Soğanlı Kalamar Salatası Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Taze Soğanlı Kalamar Salatası Tarifi Empty
MesajKonu: Taze Soğanlı Kalamar Salatası Tarifi   Taze Soğanlı Kalamar Salatası Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 2:42 pm

600 g küçük boy kalamar (temizlenmiş)

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1/4 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

1 tatlı kaşığı kişniş tohumu (dövülmüş)

2 çorba kaşığı sirke

1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

1/2 tatlı kırmızı biber (sap ve çekirdekleri ayıklandıktan sonra, küp biçiminde doğranmış)

1/2 sarı dolmalık biber (isteğe bağlı; sap ve çekirdekleri ayıklandıktan sonra, küp biçiminde doğranmış)

4 taze soğan (ayıklanıp, küçük parçalar halinde verevine doğranmış)

1 yeşil salata (yıkanıp, kurulanmış)

limon dilimleri (süsleme için)



Kalamarın dokunaçlarını kesip, kesesini yuvarlak dilimler halinde
doğrayın. Kalın dipli bir tavaya zeytinyağının 1 çorba kaşığını koyup
tavayı harlı ateşe oturtarak yağı kızdırın. Kızınca kalamar dilimleri, dokunaçları, tuzun yarısı ve karabiberi tavaya koyup, sürekli karıştırarak, kalamarları saydamlıklarını yitirinceye kadar (yaklaşık 2 dakika) kızartın. Tavayı ateşten alıp, kalamarları süzerek (suyu saklayın) bir salata kâsesine aktarın ve kâseyi buzdolabına kaldırın.

Süzdüğünüz pişme suyunu küçük bir tencereye koyup, kişnişi ekleyerek,
tencereyi orta ateşe oturtun ve karışımı 2 çorba kaşığı kalana kadar
(yaklaşık 3 dakika) kaynatın. Tencereyi ateşten alıp, sirke, limon suyu, kalan tuz ve kalan zeytinyağını ekleyerek, karıştırın. Buzdolabındaki kâseyi alıp, tenceredeki sosu kalamarların üstüne boşaltın. Kırmızı biber ve sarı biber (isteğe bağlı) küpleri ile taze soğanları ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, salatayı buzdolabında en az 30 dakika soğutun.

Bir salata tabağına yeşil salata yapraklarını döşeyin. Buzdolabındaki kâseyi alıp, yaprakların üstüne aktarın ve limon dilimleriyle süsleyerek, bekletmeden servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Taze Soğanlı Kalamar Salatası Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kalamar Sosu Tarifi
» TEREYAĞLI TAZE ERİŞTE Tarifi
» Soğanlı Mini Focaccia tarifi
» Soğanlı Balık Filetosu tarifi
» KALAMAR SOSLU SPAGETTI Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Fransız Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: