Vaktim olmadığı için ben hazır kakaolu pasta taban kullanarak hazırlamıştım ama Pelinde
benim kremaya uyan bir tiramisu tarifi görünce kekini de evde
hazırlamak isteyenler olabileceği için size bu tarifi, pelinin anlattığı
şekliyle vereyim istedim. Kekden yuvarlak kalıpla keserek veya küçük kuplara
kedidili bisküvi ve aynı kremayı kullanarak porsiyonluk tiramisular da
hazırlayabilirsiniz. Bayramda evde olup İzmirli grubu (Karsa gelip
kurbanlarını burda keserek muhtaç ailelere dağıtacak olan grup)
ağırlayacağımız için bayram sonrası sofralarla karşınızda olacağım inş.
Şimdiden herkese hayırlı, neşeli bayramlar diliyorum. Tiramisu
Malzemeler
Keki için
- 5 yumurta
- 5 kahve fincanı un
- 5 kahve fincanı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı kakao
Kreması için
- 1 yumurta sarısı
- 2 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı un
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 paket labne peyniri
- 1 paket vanilya
Ayrıca
- 1 su bardağı bol şekerli neskafe
- kakao/ rende çikolata
Yapılışı
Yumurtaları şekerle birlikte derin bir kaba alıp beyazlaşıp köpük köpük
olana kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve kakaoyu başka bir kapta
harmanlayıp yumurtalı karışıma ekleyip çırpma teliyle karıştırıp
kalıbınıza dökün. Önceden 180ºC de ısıtılmış fırında 20-25 dakika
pişirin. Kremayı yapmak için tencereye yumurta sarısını, unu, şekeri ve
sütü alıp ağır ateşte karıştırarak pişirin. Üzeri göz göz olunca ateşten
alıp soğumaya bırakın. Ilınınca labne peynirini ve vanilyayı ilave edip
mikserle bir dakika çırpın.
Soğuyan kekinizi yatay olarak ikiye bölün. Alt parçasını bir fırça
yardımıyla şekerli neskafeyle ıslatın. Kremanızı kekinizin üzerine
yayın. Üst parçayı da alt parçasının üzerine koyup neskafeyle ıslatın.
Pastanın üzerini kalan kremayla kaplayıp üzerine kakao eleyin ve
buzdolabına kaldırın. Dilerseniz rendelenmiş beyaz çikolatayla süsleyin.