Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Kestaneli Tiramisu Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Kestaneli Tiramisu Tarifi Empty
MesajKonu: Kestaneli Tiramisu Tarifi   Kestaneli Tiramisu Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 2:09 pm

8 kişilik MALZEME

40 g suda eriyen toz espresso kahve,

2 yumurta sarısı,

3 damla acıbadem yağı,

200 g kestane püresi,

250 g Mascarpone peyniri,

3 yaprak şeffaf jelatin,

400 g krema, pandispanya.



1. 200 ml su ve espresso ile koyu kahve hazırlayın. Kahveyi soğutun.

2. Yumurta sarılarını acıbadem yağı ile çırpın, kestane püresini ve peyniri yedirin. Jelatini 5 dakika süre ile soğuk suya bastırın, ellerinizin arasında sıkın, hafif ateşte eritin ve yavaş yavaş yumurta kremaya yedirin.

3. Pandispanayı geniş şeritler halinde kesin, düz bir kalıba
yerleştirin. Kahveyi su ile karıştırın, bununla pandispanyayı ıslatın.
Kremanın yarısını sürün. Kalan pandispanya parçalarını dizin, üzerine
sıvı kahveyi gezdirin, kalan kremayı sürün.

4. Tiramisu'yu en az 5 saat süreyle buzdolabında soğutun. Servis yapmadan önce üzerine kakao serpin. Arzuya göre meyve ile servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://asci.forum.st
 
Kestaneli Tiramisu Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: İtalyan Tatlı Tarifleri-
Buraya geçin: