Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 TEREYAĞLI RAVİOLİ Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

TEREYAĞLI RAVİOLİ Tarifi Empty
MesajKonu: TEREYAĞLI RAVİOLİ Tarifi   TEREYAĞLI RAVİOLİ Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 2:41 pm

RAVİOLİ OBÖR RAVİOLİ AU BEURRE

8-10 kişilik MALZEME :

500 gr. un

3 çorba kaşığı rafine yağı

1 tatlı kaşığı tuz

3 bütün yumurta

4 çorba kaşığı su

Varsa iki üç damla sarı boya, yoksa kullanmayınız



YAPILIŞI ;

Malzemenin hepsini karıştırarak yoğurup kuvvetlice bir hamur yapınız

Üzerine ıslatılıp sıkılmış bir bez kapatıp yirmi dakika dinlendiriniz

Sonra yirmi santim uzunluğunda sise kalınlığında yuvarlak yuvarlayıp dört müsavi parçaya kesiniz

Kestiğiniz kısımları alt ve üstünü una bulayıp elinizle bastırarak tabak gibi yassılttp üst üste koyunuz

Tekrar üzerlerine bez kapatıp on dakika daha dinlendiriniz

Sonra teker teker alarak önce merdane sonra oklava ile lüzumunda un
serperek bıçak sırtı kalınlığında açıp hamurun yarısını üçer santim ara ile ve sıra Üe yarım ceviz büyüklüğünde aşağıdaki ravyolİ harcını diziniz

Harcın aralarına üste gelecek hamurun yapışması için küçük bir fırça ile çırpılmış yumurta sürüp bıraktığınız hamuru üzerine kapatınız

Elinizle yapışması için harcın etrafında bıraktığınız boşluklara bastırınız

Sonra hamur keseceği ile yoksa bir tencere kapağını dik tutarak harcın yanındaki boşluklardan üç santime üç santim kare kesiniz

Kaynar tuzlu suda on dakika haşlayıp süzdürünüz

Üzerine üç çorba kaşığı kızarmış tereyağı ilâve edip servis ediniz



Ravioli harcı :

1/2 kg. dana veya sığır eti

2 çorba kaşığı margarin

2 orta boy soğan piyaz doğranmış

Yarım defne yaprağı

2 yaprak adaçayı

Az tuz

1 su bardağı su

1 adet yumurta

1/2 su bardağı ılık süt

1/2 tatlı kaşığı un

1 avuç rende gravyer



Ravioli harcının yapılışı :

Yağı küçük bir tencereye koyup kızdırıp eti ilâve ediniz

Etler bırakacağı suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar kavurup soğanı ilâve ediniz

Bir kaç dakika daha kavurup tuz, defne ve adaçayını ilâve edip iki üç dakika kaynatıp suyu ilâve ediniz

Orta ateşte kaynatıp suyun dörtte üç miktarını çektirinceye kadar ağır ağır kaynatınız

Süt ile unu bulamaç yapıp karıştırarak ilâve ediniz

İki üç dakika karıştırarak kaynatıo ateşten alınız ve küçük bir kaba boşaltınız

Soğuyunca kıyma makinasından çekip içersine yumurta ve rende peyniri ilâve edip karıştırıp kullanınız
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
TEREYAĞLI RAVİOLİ Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TEREYAĞLI TAZE ERİŞTE Tarifi
» TAVUKLU RAVIOLI Tarifi
» Tereyağlı Uykuluk Tarifi
» Tereyağlı kestane Tarifi
» TEREYAĞLI YEŞİL ERİŞTE Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Fransız Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: