1/2 pişmiş tavuk
1 adet yumurta
1 adet soğan
2 bardak un
4 çorba kaşığı yağ
1/2 su bardağı kaşar
1 bardak süt
4 dilim islenmiş dil
3 fiske çekilmiş hindistancevizi
1 demet maydanoz
tuz
karabiber
Yarm ay şeklinde doğranmış soğanlar, yağın yarısıyla öldürülür. Tavuk eti ve dil, parçalara ayrılır ve bir kaşık unla birlikte soğana katılır. Tuz karabiber ve hindistancevizi
serpilir. Bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır. Maydanoz lar
dallarıyla atılıp, hepsi et makinesinde çekilir. Hamur açılır.
Hazırlanan iç daire şeklinde yufkanın yarısına 2 şer parmak aralıkla ve
düzgün sıralar halinde konulur. İçlerin araları hafifçe ıslatılır,
yufkanın diğer boş yarısı üzerine kapanır, elin yan tarafıyla sıra
araları bastırılır ve iki hamur birbirine yapıştırılır. Bir ruletle içli
hamurdan dört köşe parçalar kesilir . Bir kaba 6 bardak su ve tuz
atılıp, ateşe konur. Su kaynayınca hamurlar içine atılır, 10 - 15 dakika
haşlanır. Hepsi haşlandıktan sonra üzerlerine 2 - 3 bardak soğuk su
döküp, süzülürler.Bir kabta kalan yağ da eritilir, ateşten alınıp
ravyoliler içine atılır. Peynirin 1/3 ile tuz ve karabiber atılır. Bir
kaç kere karıştırılır, kalan peynir serpilir ve üzeri hafifçe kızartılır. 3 - 4 kepçe domates salçası sıcak sıcak üzerine gezdirilir.