Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 ARŞİDÜK USULÜ OMLET tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

ARŞİDÜK USULÜ OMLET tarifi Empty
MesajKonu: ARŞİDÜK USULÜ OMLET tarifi   ARŞİDÜK USULÜ OMLET tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 2:22 pm

12 adet yumurta

60 gram margarin (3 çorba kaşığı)

Tuz

Biber

İÇİNE:

10 adet tavuk ciğeri

200 gram mantar

60 gram margarin (3 çorba kaşığı)

ÜSTÜNE:

300 gram domates (2 orta) ya da 1 kahve fincanı dömiglas ya da 2 kahve fincanı mader salçası



1 Bir tavaya, silme 3 çorba kaşığı margarin koyarak kızdırmak, sonra bu yağa; soyulmuş yıkanmış ve doğranmış 200 gram mantar ilâve ederek 5 dakika pişirmeli ve delikli kepçe ile iyice süzülmüş olarak yağdan çıkararak, bir tabağa almalı ve bir tarafa bırakmalıdır.

2 Sonra, mantarları sote etmiş olduğumuz yağa; kıyılırcasına küçük doğranmış 10 adet tavuk ciğeri katarak, karıştırmak suretiyle 2 dakika pişirmeli ve bunları da süzülmüş olarak, yağdan tabağa almalı ve bir tarafa bırakmalıdır.

3 Daha sonra bir kuşaneye 12 adet yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı karabiber ile sote etmiş olduğumuz tavuk ciğerini de koyarak, yumurtaları çatalla ancak beş, altı kez çalkalamak ve bir tarafa bırakmalıdır. (Altışar yumurta hesabiyle iki defada pişirmelidir.)

4 Diğer taraftan da yumurtaları içinde rahatça
pişirebilecek bir tavaya 3 silme çorba kaşığı margarin koyarak, yağın
hafifçe rengi dönünceye kadar kızdırmalı, yağ kızınca; sol el ile
tavanın sapını tutmalı, sağ el ile de az çırpılmış ciğerli yumurtaları tavanm tam ortasına dökerek bir çatalla hemen tavanm içindeki yumurtaların dibini kazırcasına üç - beş kez kanştırmalı, sonra da yumurtalardaki sulu hal yok oluncaya kadar tavayı hafifçe sallamak suretiyle omleti pişirmelidir.

5 Pişince; tavadaki omletin tam ortasma iki parmak eninde sote etmiş olduğumuz mantarları yaydıktan sonra omletin her iki tarafını mantarların
üstlerine kapatmalı. Sonra da omletin servis tabağına kapatarak tavayı
altüst etmek suretiyle omleti tabağa almalı üstüne de kabuk ve
çekirdekleri çıkarılmış yağsız beş dakika pişirilerek az pürem-si hale getirilmiş 2 orta domates ya da hazırlanmış mader salçası ya da dömiglas ilâve etmeli ve servis yapmalıdır. Et özsuyu salçası da kullanılabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
ARŞİDÜK USULÜ OMLET tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Fransız usulü tavuklu omlet tarifi
» Korsika Usulü Zeytinli Omlet Tarifi
» MAYDANOZLU OMLET Omlet O Fin Erbö tarifi
» Sarımsaklı Omlet tarifi
» Sebzeli Omlet tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Fransız Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: