Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Armutlu Patates Püresi tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Armutlu Patates Püresi tarifi Empty
MesajKonu: Armutlu Patates Püresi tarifi   Armutlu Patates Püresi tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 2:19 pm

1 kg patates (kabukları soyulmadan yıkanıp, kurulanmış)

2 ri olgun armut (kabukları soyulup, çekirdekli bölümleri çıkarıldıktan sonra, iri zar biçiminde doğranmış)

3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)

1/2 tatlı kaşığı köri

1/2 tatlı kaşığ tarçın

15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı

3 orta boy soğan (doğranmış)

25 cl (1 su bardağı) elma suyu

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

1 yumurtanın sarısı

2 yumurtanın akı



Önce fırınınızı 230 °C'a ısıtın. Patatesleri birkaç yerlerinden çatalla
delip, bir fırın tepsisine yerleştirerek, tepsiyi fırına verin ve patatesleri yumuşamaya başlayıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin. Tepsiyi fırından alıp, patatesleri bir kenarda soğumaya bırakın. Fırınınızın sıcaklığını 180 °C'a düşürün.

Armut parçaları, limon
suyu, köri ve tarçını bir salata kâsesinde karıştırın. Patatesler
soğuyunca, her birini boylamasına kesip, kabuklarını soyduktan sonra,
kuşbaşı doğrayarak salata kâsesine ekleyin.

Tereyağını kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince soğanları koyup, sık sık karıştırarak 5 dakika pişirin. Elma suyu, kâsedeki patatesli - armutlu karışım ve karabiberi ekleyip, tencerenin kapağını kapatın (kenarda buharın çıkması için bir aralık bırakın) ve karışımı ara sıra karıştırarak, 15 dakika pişirin.

Tencereyi ateşten alıp, içindeki karışımı, ılındıktan sonra blendır
kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın (arada blendırı
birkaç kez durdurup, çeperleri bir kaşıkla aşağı doğru kazıyın). Püreyi bir salata kâsesine aktarıp, yumurta sarısını ekleyerek, iyice karıştırın.

Yumurta aklarını başka bir kâsede katı kar haline gelinceye kadar
çırpıp, ağır ağır öbür kaşedeki püreye katarak, karıştırın. Püreyi 2
litrelik (8 su bardağı) yuvarlak, ateşe dayanıklı bir kaba aktarıp, üstünü çatalla biçimlendirerek, kabı fırına verin ve püreyi 30 dakika pişirin. Kabı fırından alıp, bekletmeden servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Armutlu Patates Püresi tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Armutlu Kek I Tarifi
» Armutlu Karalahana Salatası tarifi
» Patates Çorbası Tarifi
» Sütlü Patates tarifi
» Patates Çanakları tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Fransız Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: