Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Angevin Usulü Tavuk Frikase tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Angevin Usulü Tavuk Frikase tarifi Empty
MesajKonu: Angevin Usulü Tavuk Frikase tarifi   Angevin Usulü Tavuk Frikase tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 2:17 pm

2 tavuk (her biri hemen hemen 1,5 kg.)

100 gr. tereyağı

8 eşalot

15 yeni soğanın başı veya 15 arpacık soğanı

400 gr. mantar

2 tavuksu tablet

2 su bardağı su

2,5 dl. krem

1 tutam kekik

2 dal taze tarhun veya 1 tatlı kaşığı toz tarhun

1 taze soğan

2 tatlı kaşığı beyaz biber

2 çorba kaşığı sıvıyağ

tuz



Tavukları dörder parçaya bölün, üzerlerine tuz ve beyaz biber serpin. Eşalotlarıtemizleyip ince ince kıyın.Küçük bir tencerede suyu kaynatıp içine elinizle ufalayarak tavuksu tabletlerini atın, biraz kaynatıp ateşten alın.

Tereyağının üçte ikisini bir tencerede sıvıyağla kızdırın. İçine tavuk
parçalarını atıp çevirerek bir parça sarartın. Üzerlerine eşalotları
ekleyin, birlikte çevirin. Tavuk etlerini fazla kızartmayın, yalnızca
biraz sararmalı. Bu yüzden yağ yanmasın diye zaman zaman bir kaşık et
suyunu etlerin üzerine gezdirin. Bu şekilde 20 dakika kadar pişirin.

Başka bir tavada, hafif ateşte küçük soğanları kalan tereyağında çevirerek hafif sararıncaya kadar kavurun. Soğanları çok pişirmeyin ki ezilmesinler.

Mantarların saplarını temizleyip yıkayın ve dörde bölün.

20 dakika sonra tavuk etlerinin üzerine beyaz şarabı, tarhunu, kekiği ve mantarları ilave edin. Tuzunu ve beyaz biberini kontrol ederek gerekliyse biraz daha ekleyin ve pişmeye bırakın.

Etler pişince, servis yapmadan 1-2 dakika önce, tavuk parçalarını tencereden çıkarıp, derin bir servis tabağına alın, kalan sosa, daha önce sararttığınız soğanları ve kremi ilave edin. Hafif ateşte 1-2 dakika kaynatarak sosu koyulaştırm ve tabağa aldığınız etlerin üzerine dökün. Yeşil soğanın saplarını ince ince kıyarak yemeğinizin sıcak sıcak servis yapın.

Yemeğinizi Mısırlı Pilav veya haşlanmış patates ile servis yapabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Angevin Usulü Tavuk Frikase tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İtalyan Usulü Tavuk Tarifi
» İTALYAN USULÜ TAVUK DOLMASI Tarifi
» Floransa Usulü Tavuk
»  Fas Usulü Harissa Soslu Tavuk
» Fas Usulü Kuskus Iç Pilavlı Fırında Tavuk

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Fransız Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: