Zeytinyağlı Taze Fasülye
Malzemeler
Yarım Kg Taze Fasulye
4 Adet Domates
2 Adet Soğan
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Yeterince Su, Tuz Ve Karabiber
Hazırlanışı
Fasulyeleri
yıkayıp başlarını kopartın, varsa kılçıklarını temizleyin. Fasulyeleri
ikiye kırın veya keskin bir yardımıyla üç ince parçaya ayırın.
Fasulyeleri yayvan bir tencereye dizin. Ortasına soyup, yıkadığınız
soğanı yerleştirin. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
ve fasulyelerin üzerine dökün. Zeytinyağı, tuz, şeker, karabiber ve
yeterince su ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte sebzeler
yumuşayana kadar pişirin. Soğuyunca domates ve limon dilimleri ile
süsleyip servis yapın.