Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Zeytinyağlı Taze Fasulye

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Zeytinyağlı Taze Fasulye Empty
MesajKonu: Zeytinyağlı Taze Fasulye   Zeytinyağlı Taze Fasulye Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 6:49 pm










Zeytinyağlı Taze Fasulye Zeytinyagli+fasulye+%282%29

Taze
fasulye, Türk mutfağı klasiklerinden biri ayrıca zeytinyağlılar
arasında da hemen herkesin sevdiği bir yemektir. Yaz sebzelerinden biri
olarak bildiğimiz yeşil fasulyeyi artık yazdan saklanarak kış aylarında
da sofralarımızda bulmak mümkün. Ben salça kullanmadım. Sebzelerin doğal
renginde kalmalarını daha çok tercih ediyorum ama isteyen soğanlar
kavrulduktan sonra bir yemek kaşığı salça ekleyebilir pek tabi.



malzemeler

1 kg taze fasulye
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 kuru soğan
3-4 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz

hazırlanması

Fasulyenin
kılçıkları ayıklanıp yıkanır, dilimlenir. Kuru soğan yemeklik doğranır.
sızma zeytinyağıyla birlikte tencereye alınıp soğanlar ölene kadar
kavrulur.

fasulyeler eklenip rengi değişene kadar
(yaklaşık 10 dakika) karıştırarak kavrulur. Üzerlerine soyulup incecik
doğranmış domatesleri yayılır.

Tencerenin kapağı
kapatılıp fasulyeler yumuşayana dek (yaklaşık 45 dakika ) pişirilir. En
son 1 tatlı kaşığı tuz eklenip karıştırılır. Fasulyeler ılınınca servis
tabağına alınıp soğuk servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://asci.forum.st
 
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Diyet Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: