Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Dilim Dolma tarifi (Elazığ)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Dilim Dolma tarifi (Elazığ)  Empty
MesajKonu: Dilim Dolma tarifi (Elazığ)    Dilim Dolma tarifi (Elazığ)  Icon_minitimePerş. Şub. 03, 2011 12:34 am

Dilim Dolma (Elazığ)

500 gr yağsız kıyma
750 gr köftelik ince bulgur
1 soğan, 3 patlıcan
4 domates, 3 sivri biber
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sumak
2 su bardağı sıcak su
Tuz, kırmızı tozbiber

1.
Soğanı küçük küçük doğrayın. Kıymayı geniş bir kaba alıp soğan, kırmızı
tozbiber, bulgur ve tuzu ekleyin. Ara sıra su serperek yoğurun.
2.
Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu suda bekletip kağıt havlu ile
kurulayın. Patlıcanları önce yuvarlak olarak 4 parçaya bölün. Her
parçayı dikey olarak 1 cm kalınlığında dilimleyin. Domatesin kabuklarını
soyun. Biber ve domatesleri küp şeklinde doğrayın.
3. Tencerede
margarini eritip salçayı kavurun. Tencereyi ateşten alın. Hazırladığınız
köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde hafif
sıkarak şekil verin. Köfteleri tencereye yerleştirin. Üzerine bir sıra
patlıcan dizip domates ve biberleri serpiştirin. Malzeme bitinceye kadar
işleme devam edin. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.
4.
Sumağı sıcak suda 15 dakika bekletin. Süzgeçten geçirerek suyunu
tenceredeki yemeğin üzerine gezdirin. Bir taşım kaynatıp ateşten alın.
Sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://asci.forum.st
 
Dilim Dolma tarifi (Elazığ)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Dogu yemek Tarfileri-
Buraya geçin: