Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 Kuzu Kapama tarifi (Elazığ)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Kuzu Kapama tarifi (Elazığ)  Empty
MesajKonu: Kuzu Kapama tarifi (Elazığ)    Kuzu Kapama tarifi (Elazığ)  Icon_minitimePerş. Şub. 03, 2011 12:33 am

Kuzu Kapama (Elazığ)

1 kg kemikli kuzu eti
1 demet taze soğan
Yarım demet pazı
Tuz, karabiber


Hamur için:

1 su bardağı un
Yarım su bardağı su
Tuz

1.
Eti iri parçalar halinde doğrayın. Taze soğanları temizleyip bir parmak
uzunluğunda verev olarak kesin. Pazıyı temizleyip yıkayın ve süzün.
2.
Taze soğanların yarısını güvecin tabanına yerleştirin. Üzerini pazı
yapraklarının yarısı ile örtün. Etleri pazıların üzerine yerleştirip
karabiber ve tuz serpin. Kalan taze soğanları ekleyin, kalan pazı
yaprakları ile üzerini kapatın.
3. Güvecin üzerini kapatmak için;
un, su ve tuzu bir kaba alıp yoğurarak hamur hazırlayın. Hamuru kapak
gibi güvecin üzerine kapatın. Su eklemeden kısık ateşte 45 dakika
pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://asci.forum.st
 
Kuzu Kapama tarifi (Elazığ)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Dogu yemek Tarfileri-
Buraya geçin: