GÜL TATLISI (Elazığ)
Malzemeler: Margarin, bir çay bardağı pudra
şekeri, bir yumurta, bir paket vanilya, bir paket kabartma tozu, aldığı
kadar un bir su bardağı kırık ceviz. Şerbeti için: Uç su bardağı şeker
dört su bardağı su. üç-dört damla limoon suyu.
Yapılışı:
Margarlr. oda sıcaklığında olmalı. Ceviz ve un hariç bütün malzemeleri
iyiçe yoğurun. Yavaş yavaş un ekleyerek sert bir hamur elde edene kadar
yoğurmaya devam edin. Merdaneyle hamuru açın ve su bardağı ağzıyla
yuvarlak daireler kesin. Kesilen dairelerin kenarlarına beş adet çizik
atın. Ye yaprakları üst üste (yaprağın bir kenan alta. bir kenarı üste
gelecek gibi) dizin. Ortalarına cevizleri yerleştirip tepsiye dizin.
Önceden ısınmış fırında 170 derecede pişirin. Son olarak fırından çıkan
tatlıların üzerine soğuk şerbet dökün.