Malzemeler250 gr mercimek
250 gr kurutulmuş hamur
4 diş sarmısak
1.5 su bardağı yoğurt
kırmızı biber, nane sıvıyağ, tuz, karabiber
BENEKLİ ÇORBA TARİFİMercimekleri
yıkadıktan sonra haşlayın. Yumuşayınca 250 gr. kadar hazır kurutulmuş
hamurdan ekleyerek bir süre mercimek ve hamuru birlikte kaynatın. Diğer
tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Çorbanın suyundan yoğurda
yedirerek karıştırın. Bu karışımı da yavaş yavaş çorbaya yedirin.
Yoğurdun kesilmemesine dikkat edin. Çorbayı bir taşım kaynattıktan sonra
üzerine kızgın yağ, bol nane ve kırmızı pul biber dökün. Çorbayı
tabaklara servis yaptıktan sonra yağda kavurduğunuz bir miktar
kurutulmuş hamuru çorbanın üzerine dökerek süsleyin.