Malzemeler 250 gram yeşil mercimek 250 gram kurutulmuş hamur 4 diş sarımsak 1,5 su bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, kuru nane, pulbiber Hamur için 2 adet yumurta Aldığı kadar un Tuz
BENEKLİ ÇORBA TARİFİ Hamur için unu bir kaba alın.Yumurtaları ve tuzu ekleyip yoğurun.Ele yapışmayan
bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru oklavayla açıp kare kare kesin. Un serpilmiş bir tepsiye yayarak kurutun. Yeşil mercimeği yıkayıp tencereye alın ve haşlayın. Mercimeğin yumuşamasına yakın, kurutulmuş hamurları ekleyip birsüre kaynatın. Diğer tarafta dövülmüş sarmısakla yoğurdu karıştırın. Çorbanın suyundan 1-2 kaşık yoğurda ekleyip ilitin. Yoğurdu, devamlı karıştırarak çorbaya ekleyin, iyice karıştırarak bir taşım kaynatın. Tuzunu ayarlayıp tencereyi ocaktan alın. 2 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritin. Nane, pulbiber ve karabiber ekleyin. Yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.