Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 ÜSKÜDAR İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

ÜSKÜDAR İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi Empty
MesajKonu: ÜSKÜDAR İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi   ÜSKÜDAR İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi Icon_minitimeÇarş. Şub. 02, 2011 5:11 pm

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI



ALANIN TANIMI: Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandır

maya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.



ALANIN AMACI: Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları ve hizmet sektöründeki gelişmeler doğrultusunda, mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.



Okulumuzda servis ve mutfak dalları bulunmaktadır.


ALT ALAN DALLARI



1. MUTFAK

Tanımı: Mutfak
araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon
kurallarına uygun yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hâle getirme
yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.


Amacı: Aşçılık mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.



2. PASTACILIK

Tanımı: Pastane
mutfağı araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon
kurallarına uygun pastane ürünlerini yapma süsleme ve servise hazır hâle
getirme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen
daldır.


Amacı: Pastacılık mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.



3.SERVİS

Tanımı: Servise hazırlık, servis yapma, hesabın takdimi ve tahsili yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Servis elemanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.



4.BAR

Tanımı: Bar
hazırlıkları ve düzenini sağlama, içecek hazırlama ve servisini yapma,
hesabın takdimi ve tahsili yeterliklerini kazandıracak eğitim ve öğretim
verilen daldır.


Amacı: Barmen/barmaid mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.



5. HOST- HOSTESLİK

Tanımı:
Otobüs, tren ve havayollarında seyahat öncesi, sonrası ve seyahat
sırasındaki yolcu/müşteri hizmetlerini ve servis hizmetlerini yapma
yeterliklerini kazandıracak eğitim ve öğretim verilen daldır.


Amacı: Hosteslik mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.



Bölümde başarılı olmak için gereken özellikler,ilgi ve yetenekler:

• Yiyecek-içeceklerle ilgili konulara ilgi duyan,

• Bedence güçlü ve sağlıklı,

• Tat ve koku alma duyumları gelişmiş,

• Temiz, titiz, dikkatli, sorumluluk sahibi,

• Eli çabuk, hızlı hareket edebilen,

• Bir işi planlama ve uygulama yeteneğine sahip,

• İş güvenliğine dikkat eden,

•Dışa dönük, insanlarla iyi iletişim kurabilen, insanların istek ve duygularını anlayabilen,

• Meslekî eğitim almış kimseler olması gereklidir.



Staj durumu: Her
okul, İşletmelerde Beceri Eğitimi dersinin içeriğini, ağırlıklı olarak
dala ait modüller olmak üzere, bölgesel özellikler ve sektörün
beklentilerini yansıtacak modüllerden oluşturur. Ancak bölgesel
özellikler ve sektör beklentilerini yansıtacak modüller programda yer
almıyorsa, yeni modül içerikleri hazırlanarak programa eklenir. Dersin
içeriği; sektör temsilcileri, okuldaki koordinatör öğretmenler ve alan
öğretmenlerinin kararı ile planlanarak uygulanır.




İş olanakları: Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde,

2. Pastanelerde,

3. Kurum mutfaklarında,

4. Kafeterya, bar ve restoranlarda,

5. Yemek fabrikalarında,

6. Ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde

7. Fuar/kongre, otobüs/tren, havayollarının yer hizmetleri ve uçaklarda vb. yerlerde çalışabilirler



Sınavsız Geçişler: Diploma
almaya hak kazanan öğrenci, Yiyecek İçecek Hizmetleri alanının devamı
niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların
uygulandığı meslek yüksek okuluna sınavsız geçiş yapabilir ya da sınav
sonuçlarına göre diğer yüksek öğrenim kurumlarını tercih edebilir.


Bu Alanla İlgili Sınavsız Okuyabilecekleri Meslek Yüksekokullarının Bölümleri

• Aşçılık • Et Endüstrisi • Endüstriyel Tavukçuluk

• Ev İdaresi (Açık Öğretim) • Gastronomi ve Mutfak Sanatları

• Gıda Teknolojisi • Hazır Yemek ve Aşçılık • Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği

• Meyve ve Sebze İşleme • Süt ve Süt Ürünleri • Tavukçuluk• Zeytin Endüstrisi

• Turizm ve Otel İşletmeciliği • Turizm ve Otel İşletmeciliği (Açık Öğretim)

• Turizm ve Seyahat İşletmeciliği • Un Üretim Teknolojisi • Yağ Endüstrisi



Yüksekokul ve üniversiteden mezun olacakların unvanı, çalışma alanları ve iş bulma olanakları:

Yüksekokuldan
mezun olanlar tekniker unvanıyla anılmakta ve yine sektörde kendini
geliştirdiği sürece profesyonel çalışma koşullarına ulaşabilmekte,ayrıca
memur alımlarında da lise mezunlarına göre daha avantajlı durumda
olmaktalar.


Hizmet
sektöründe marketler, yemek fabrikaları, pastaneler vb. yerlerde de
kalite kontrol elemanı olarak çalışabilir, ayrıca Teknik Liselerde ve
Kız Meslek Liselerinde branş öğretmenliği yapabilmekteler.




Bu Alandaki Dört Yıllık Fakülteler Şunlardır:

• Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği

• Aile ve Tüketici Bilimleri Öğretmenliği

• Beslenme ve Diyetetik (Sağlık Teknolojisi Yüksekokulu)

• Beslenme ve Diyetetik (Sağlık Y.O.)

• Aile ve Tüketici Bilimleri

• Otelcilik ve Turizm Öğretmenliği

• Konaklama İşletmeciği (Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O.)

• Seyahat İşletmeciği (Turizm ve Otelcilik Y.O.)

• Seyahat İşletmeciği ve Turizm Rehberliği (Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O.)



Bölüm Öğretmenleri



O. Umut ŞİMŞEK Gülhan DELİBALTA Emine ÜLGÜTOL

o.umutsimsek@gmail.com



Yıldız
PATLAR Seda
ÖZCAN Osman YAŞAR


yildizpatlar@hotmail.com
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
ÜSKÜDAR İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İMKB GMK Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
» Uşak Kız Teknik ve Meslek Lisesi
» Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi
» Karabük Kız Teknik ve Meslek Lisesi - Yiyecek Bölümü
» Turizm Meslek Lisesi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Aşçı Okulları :: Aşçı Devlet Okulları-
Buraya geçin: