Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Karabük Kız Teknik ve Meslek Lisesi - Yiyecek Bölümü Çarş. Şub. 02, 2011 5:08 pm | |
| YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANIYiyecek İçecek Hizmetleri Alanı bireylere temel bilimleri içeren bilgi ve beceriler ile özel mesleki bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra,iyi insan ilişkileri ve iletişim kurabilen,teknolojiyi kullanabilen,alanda kazandığı bilgi ve becerileri kullanarak üretim yapan ve bunları pazarlayan,alanı ile ilgili sektörün ihtiyaç duyduğu kalitede hizmet sunabilen,kendi işyerini kurma düşüncelerini faaliyete geçirmeyi planlayabilen,üreten ve kaliteden sorumlu bireyler yetiştirmeyi amaçlayan alandır.Ağırlama gıda teknolojisi alanı kendi arasında beş dala ayrılırMUTFAK: Çeşitli otel,kurum ve kuruluşların mutfaklarında yetişmiş eleman olarak görev alır.SERVİS: Otel, restaurant, lokanta,kafeterya gibi çeşitli kurum ve kuruluşlarda hazırlanan yiyecek ve içeceklerin servis ilkelerine uygun olarak müşteriye sunulmasını sağlar. PASTACILIK: Pastane , mutfak,araç gereç ve ekipmanlarını kullanarak pastane ürünlerini hazırlamayı ve süsleme tekniklerini kazandırır. BAR: Bar hazırlıkları ve düzenini ,hesap alma,hesap takdimi, servis yapma yeterliliklerini kazanır.HOST VE HOSTESLİK:Otobüs, tren ve hava yollarında seyahat esnasında yolcu/müşteri hizmetlerini ve servis hizmetlerini yapma yeterliliklerini kazandırır. | |
|