Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Hasbahçe Tarifi Salı Şub. 01, 2011 8:28 pm | |
| Malzemeler Pandispanya malzemesi : 5 Adet yumurta 1.5 Su bardağı un Yarım paket kabartma tozu Krema malzemesi : 1 Su bardağı süt Yarım su bardağı tozşeker 1 Tatlı kaşığı un 1 Adet yumurta 1 Yemek kaşığı margarin 2 Adet muz Süsleme için : Arzu edilen meyve çeşitleri (kivi, armut, elma, kayısı, vişne, kiraz vs.) Hazırlanışı
- Yumurta sarılarını ve şekerin yarısını bir kapta karıştırarak ısıtın.
- Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelinceye kadar çırpıp, kalan şekeri yavaş yavaş ilave edin.
- Yumurta aklarını ve sarılarını karıştırıp, un ve kabartma tozunu ekleyin.
- Düz bir tepsi içine yağlı kağıt yayıp, karışımı ince bir kat halinde dökün.
- 200 derecede ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin.
- Krema için tencerede süt, şeker, un ve yumurtayı karıştırıp, kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin.
- Ocaktan alıp, margarini ekleyerek kremayı hazırlayın.
- Pandispanyanın üzerine kremayı dökün.
- Muzları bütün olarak kremanın üzerine yerleştirin.
- Pandispanyayı yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarın.
- Bu ruloyu 8 dilime ayırıp, servis tabaklarına yerleştirin.
- Üzerlerini dilediğiniz meyvelerle süsleyip, servis yapın.
Hasbahçe yemeği tarifi | |
|