Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Etimekli Pasta Tarifi Salı Şub. 01, 2011 8:26 pm | |
| Malzemeler 1,5 Paket tuzsuz etimek 2 Adet portakal 1 Çay bardağına yakın şeker 1 Adet muz 1 Çay bardağı kadar ceviz içi Muhallebi için : 1 Litre süt 1 Adet yumurta 1 Su bardağı un 1 Su bardağı tozşeker 1 Paket vanilya 1 Çorba kaşığı margarin Süslemek için : Muz dilimleri Renkli pasta şekerlemesi Dövülmüş antepfıstığı Hazırlanışı
- Muhallebi için süt, yumurta, un, şeker ve vanilyayı karıştırıp mikserle çırpın.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- İçine margarini ekleyin.
- Portakalların suyunu sıkın.
- Şekeri biraz suyla karıştırın.
- Kaynamaya başladığında portakal suyunu da ekleyin.
- Etimekleri bu sıcak karışımda dağılmayacak şekilde yumuşatın.
- Zedelemeden servis tabağına bir sıra dizin.
- Üzerine muhallebinin yarısını dökün.
- Arasına dövülmüş ceviz ve halka halka kestiğiniz muzları koyun.
- Üzerine tekrar etimek dizip, kalan muhallebiyi dökün.
- Üstünü muz dilimleri, renkli pasta şekerlemesi ve dövülmüş antep fıstığı ile süsleyip, servis yapın.
Etimekli Pasta yemeği tarifi | |
|