Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Çikolatalı Pasta Tarifi Salı Şub. 01, 2011 8:17 pm | |
| Malzemeler 1 adet dikdörtgen pandispanya 150 gr. çikolata 150 gr. tozşeker 1 çay bardağı tatlı likör Hazır krema Birkaç adet kiraz şekerlemesi Kreması için : 100 gr. tereyağı ya da margarin 2 yumurta sarısı 1 su bardağı toz şeker 2 tatlı kaşığı kakao 1 çorbakaşığı likör ya da beyaz şarap 3 çay fincanı kahve Hazırlanışı
- Tereyağını oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat kadar yumuşatın.
- Yağı bir kaba koyup krema halini alıncaya kadar bekletin.
- Yumurta sarılarını, tozşekeri, kakaoyu ve likörü ekleyip yumuşak bir krema olana kadar karıştırın.
- Pandispanyayı,üç kat olacak şekilde kesip,en alt katını filmle kapladığıınz kek kalıbına koyun.
- Bir fincan kahveyle ,likörü karıştırıp üzerine
gezdirin.Hazırlanmış kremanın yarısıyla üstünü kaplayıp ikinci pandispanya dilimini yerleştirin.
- İlk katta yaptığınız işlemi tekrarlayın.
- Bittikten sonra üçüncü dilim pandispanyayı koyup onu da diğerleri gibi ıslatın.Buzdolabına yerleştirin.
- Ufaladığınız çikolatayı bir kaba koyup benmari usulü(içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak)eritin.
- Başka bir kapta tozşekeri çevirin ve yavaş yavaş karıştırmaya devam ederek çikolatanın üzerine dökün.
- En az 5 dakika karıştırmaya devam edin.
- Tatlıyı buzdolabından çıkartıp kalıba boşaltın.
- Olabildiğince hızlı karıştırarak karışımı tatlının üzerine boşaltın.
- Bir bıçak uucyla yüzeyini ağ şeklinde çizin ve yeniden 20 dakika ya da yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
Çikolatalı Pasta yemeği tarifi | |
|