Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Acıbademli Vişneli Pasta Tarifi Salı Şub. 01, 2011 8:08 pm | |
| Malzemeler 800 gr vişne 100 gr acıbadem kurabiyesi 150 gr un 2 Tatlı kaşığı kakao 100 gr pudra şekeri 1 Adet yumurta 500 gr taze kutu peynir 6 Yaprak jelatin 100 gr mararin 2 Yemek kaşığı vişne suyu 250 ml. kremşanti Tuz Hazırlanışı
- 75 gr acıbadem kurabiyesini ufalayın.
- Un, 1.5 tatlı kaşığı kakao, 25 gr pudra şekeri, yumurta, margarin ve 1 tutam tuz ile yoğurup, düzgün bir hamur elde edin.
- Folyoya sarıp, 1 saat buzdolabına bekletin.
- Hamuru unlanmış tezgahta 26 santim çapında açın.
- Yağladığınız 26 santin çapında kelepçeli kalıba döşeyin.
- Üzerine çatalla delin.
- 200 Dereceye ayarlanmış fırının alttan ikinci rafında 12-15 dakika pişirin.
- Vişnelerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın.
- Jelatini soğuk suda ıslatın.
- 400 gr vişneyi püre haline getirin.
- Kalan pudra şekeri, taze kutu peynir ve vişne suyu ile karıştırın.
- Jelatini sıkın, eritin ve vişneli karışıma ekleyin.
- Buzdolabına koyun.
- Krema jölelenmeye başlayınca 125 ml kremşantiyi katı çırpın ve 150 gr vişneyle birlikte kremaya katın.
- Hazırladığınız karışımı tartın üzerine döşeyip, 3 saat buzdolabında bekletin.
- Kalan kremşantiyi katı çırpın, kafes şeklinde pastanın üzerine sıkın.
- 250 gr vişne ve 25 gr acıbadem kurabiyesi ile süsleyin.
- Üstüne kalan kakaoyu serpin.
Acıbademli Vişneli Pasta yemeği tarifi | |
|