Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Kereviz Çorbası Tarifi Ptsi Ocak 31, 2011 11:44 pm | |
| Malzemeler 3Adet kereviz, 2 Yemek kaşığı limon suyu, 2 Yemek kaşığı tereyağı, 2 Yemek kaşığı silme un, 3 Su bardağı et suyu, Tuz,karabiber, 3 Sap dereotu Hazırlanışı
- Kerevizleri elma gibi soyup yıkayın.
- İri parçalar halinde doğrayıp limon suyu ve 1 su bardağı kaynar su ile tencerede 10-15 dakika pişirin.
- Haşlanmış kerevizleri suyu ile birlikte sıcak sıcak rondonun içine koyup karıştırarak püre yapın.
- Dereotlarını da ekleyip tekrar karıştırın.
- Boşalan tencerede unu yağ ile kavurun.
- Et suyunu ısıtın,ılık haldeki et suyunu veya aynı miktar suyu yedirerek kavrulmuş una ekleyin.
- Tuz,karabiber ve kereviz püresini ekleyip bir taşım kaynatın.
- Sıcak sıcak servis yapın.
Kereviz Çorbası yemeği tarifi | |
|