Tekirdağ köfte
ile alakalı daha önce yazıp en yakın zamanda denemek istediğimi
belirtmiştim hatırlarsanız. Denedim ve oldukça beğendiğimi itiraf
etmeliyim. Ben malzemeleri azaltarak kullandım, ama daha kalabalık
gruplar için miktar ideal olabilir. Denemek isteyenlere....
Not: Köfte çok kızgın yağda kızarırsa dışı kabuk gibi olur içi pişmeyebilir.
8 kişilik
Hazırlama süresi 15 dakika
Pişirme süresi 20 dakika
Malzemeler
- 500 gr köftelik kıyma
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 çay kaşığı karabiber, tuz
- Kızartmak için
- sıvıyağ
Yapılışı:
Kıyma, irmik, soğan, ceviz içi, tuz ve karabiber derin bir karıştırma
kabına alınır, iyice yoğrulur. Bir gece dinlendiririlir. Köfte harcından
ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Yuvarlayarak mekik biçiminde
köfteler hazırlanır. Kızgın yağda köftelerin her tarafı kızartılıp,
pilavla birlikte servise sunulur.