Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Karides Pilaki

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Karides Pilaki Empty
MesajKonu: Karides Pilaki   Karides Pilaki Icon_minitimePaz Ocak 30, 2011 10:45 pm

Gereçler:
1/ 2 kg karides
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
2 orta boy soğan
2 diş sarmısak
1 baş havuç
1 büyük patates
1 büyük domates veya 1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz


1. Karidesleri tuzlu ve sirkeli suda 7-8 dakika haşlayın. Kabuklarını ve ince bağırsaklarını temizleyin.
2.
İnce doğranmış soğan ve verevine doğranmış havuçları, zeytinyağında
arada karıştırarak 5 dk kavurun. Sonra ayıklanmış ve doğranmış domatesi,
ortalarından kesilmiş sarmısağı katıp 3-4 dakika daha pişirin.
3.
İki üç bardak su ekleyin. Kaynamaya başlarken, küçük zar biçiminde
doğranmış patates ve karidesleri katın. Yeterince tuz ve biber koyup
15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Servisten önce üzerine kıyılmış
maydanoz serpin.

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Karides Pilaki
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SUCUKLU FASULYE PİLAKİ
» Karides Haşlaması ( Limon Salçalı)
» Karides Kokteyl ( 1 kişilik ölçü)
» Karides Güveç Tarifi
» Karides Au Graten ( Ograten)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: