1/ 2 kg karides 1 yemek kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sirke 2 orta boy soğan 2 diş sarmısak
1 baş havuç 1 büyük patates 1 büyük domates veya 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı zeytinyağı 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1. Karidesleri tuzlu ve sirkeli suda 7-8 dakika haşlayın. Kabuklarını ve ince bağırsaklarını temizleyin. 2. İnce doğranmış soğan ve verevine doğranmış havuçları, zeytinyağında arada karıştırarak 5 dk kavurun. Sonra ayıklanmış ve doğranmış domatesi, ortalarından kesilmiş sarmısağı katıp 3-4 dakika daha pişirin. 3. İki üç bardak su ekleyin. Kaynamaya başlarken, küçük zar biçiminde doğranmış patates ve karidesleri katın. Yeterince tuz ve biber koyup 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Servisten önce üzerine kıyılmış maydanoz serpin.