Konu: Karides Haşlaması ( Limon Salçalı) Paz Ocak 30, 2011 10:44 pm
Gereçler:
1/ 2 kg küçük karides 1 defne yaprağı 1-2 adet kerevizin yeşil sapları 1/ 2 limon kabuğu 1 yemek kaşığı sirke Tuz
Salçası: 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet limon 1 kahve kaşığı hardal 1/ 2 demet maydanoz Ganitürü: 2 adet domates 1 demet kırmızı turp Düzgün, yuvarlak salata yaprakları
Yapılışı:
1. Karidesleri, yukarıda açıkladığımız gibi, haşlayıp ayıklayın. 2. Yıkanmış salata yapraklarını, bir tabağa sıralayın. Karidesleri bu yaprakların içlerine yerleştirin. Aralarına domates dilimleri ve şekillendirilmiş kırmızı turpları koyup süsleyin. 3. Zeytinyağı, limon suyu, hardal, kıyılmış maydanozu bir kapta karıştırın ve karideslerin üzerine gezdirin.