Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Çikolata Yapımında Kullanılan Kakao Yağı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Çikolata Yapımında Kullanılan Kakao Yağı Empty
MesajKonu: Çikolata Yapımında Kullanılan Kakao Yağı   Çikolata Yapımında Kullanılan Kakao Yağı Icon_minitimeC.tesi Ocak 29, 2011 1:09 pm









Çikolata Yapımında Kullanılan Kakao Yağı Kakao_yagi





Kakao, tropik ağaç
tohumlarıdır. Bu tohumlarda kuvvetli bir uyarıcı olan teobromin denilen
alkaloit vardır. Kakao tohumlarından faydalı bir yağ olan kakao yağı
çıkarılır. Kakao yağı kakao çekirdeklerinden, sıvı ayrıştırma yöntemi
kullanılarak çıkarılır. İşlem boyunca, kakao tanesinden, katı kakao ve
kakao yağı erken bir evrede ayrılır. Bu ikisi çikolata bar yapımında
tekrar kullanılır.






Kakao yağı, solgun sarı
renkli, saf yenebilir bir bitkisel yağdır, yumuşak çikolata lezzetine ve
aromasına sahiptir. Piyasada katı bloklar halinde bulunan kakao yağı,
isteğe bağlı olarak gıdaya uygun tankerlerde sıvı halde sevk edilir.






Kakao yağı, çikolata
imalatının hammaddesini oluşturur. Kakao yağının erime sıcaklığından
dolayı sıklıkla ilaç yapımında, tıbbi alanda kullanılır. Oda
sıcaklığında saklanabilir, fakat vücut sıcaklığında kolayca erir.






Kakao yağı doymamış yağ
asitlerince zengindir ve en bilinen stabil yağlardandır. Doğal
antioksidanlar içeriği ekşimeyi engeller ve 2–5 yıl depolama ömrü
sağlar. Sorunsuz bir doku, tatlı koku ve yumuşatıcı krem özelliği, kakao
yağını kozmetik ve cilt koruma ürünlerinde popüler malzeme haline
getirmiştir.


Çikolatanın kakao yağının
bir kısmının, kakao yağı eşdeğerleri ile yer değiştirilmesi, çikolatanın
ısıl stabilitesini artırır. Sıcak iklimlere sahip ülkelerde eşdeğer yağ
ilavesi ile çikolatanın raf ömrü önemli bir düzeyde artırılmaktadır.
Bunlar, palm ve shea yağların türetilen bitkisel yağlardır ve kimyasal
ve fiziksel olarak kakao yağına çok benzerdirler, ısıl direnç özelliği
açısından daha üstün olarak yapılardır.



Çikolata Yapımında Kullanılan Kakao Yağı Kakao_yagi2



Kimyasal Özellikler:

Kakao ucundan presleme işlemi ile elde edilen kakao yağı şu özelikleri gösterir:


  • 20°C'nin altında gevrek yapıdadır.



  • 30°C - 32°C
    civarında yumuşama özelliği gösterir. Çikolata oda sıcaklığında katı
    halde iken ağız içinde kolaylıkla erir ve bu kakao yağının katkısıyla
    olur.




  • Yaygın olan katı kakao yağının erime noktası ortalama 34–38°C’dir.




Kakao yağı polifmorfizm
(çok biçimlilik) özelliği sergiler. Sayılı gliseridlerden (üçlü
doymamış, ikilidoyamamış, teklidoymamış, stearo-diolin,
palmito-diolein, oleo distearin, Oleo-palmitostearin, Oleo-dipalmitin)
oluşur. Soxhelet yöntemi ile yağ tayini yapılabilir.




Çikolata Yapımında Kullanılan Kakao Yağı Cikolata2 Çikolata Yapımında Kullanılan Kakao Yağı Kakao_yagi Çikolata Yapımında Kullanılan Kakao Yağı Cikolata_beyaz


Kullanım Alanları:


  • Kakao yağı esas olarak
    çikolatanın hammaddesidir. Şekerlemelerde de kullanılır. Çikolata
    üretiminde kakao tozuyla bir arada kullanılır. Şekerleme ve beyaz
    çikolatalarda kakao tozu değil kakao yağı kullanılır.




  • Bronzlaşmak için
    kullanılır. Sade veya havuç yağı, menekşe yağı ya da susam yağı ile
    karıştırılarak yazın iyi bronzlaşmayı sağlar. Bu sayede deniz tuzu,
    rüzgar ve güneşin olumsuz etkilerinden korunarak, sağlıklı bir bronzluk
    elde edilir. Uçucu yağlar sabit yağlarla karıştırılmadan cilde direkt
    olarak kullanılmamalıdır. Mutlaka seyreltilmelidir. Uçucu yağlar suda
    çözülmezler bu sebeple banyo küvetlerinde kullanımda tabi dağıtıcılar
    (bal veya tuz) karıştırılarak küvete konmalıdır. Uçucu yağlarla
    uygulamalarda yağlar metal malzemelerle temas etmemelidir.




  • Kakao yağı cildi
    nemlendirme ve besleme özelliğine sahiptir. Çatlamaları ve ciltte
    pullanmaları gidermeye yardımcı olarak kullanılır. Doğum öncesi ve
    sonrası çatlakları önleyici etkiye sahiptir. Losyon, sabun ve krem
    içeriklerinde yer alır.




  • Kakao yağının özellikleri
    yüzünden ilaç endüstrinde kullanımı mevcuttur. Vücuttaki zehirli
    maddeleri dışarı atar, idrar söktürücüdür ve böbrek iltihabını giderir.
    İştah açıcıdır ve vücuda kuvvet verir.








Kakao Yağı'nı Nereden Satın Alabiliriz?

Hammaddeler.com online mağazasından
7 gün 24 saat, kredi kartınızla vadeli olarak ya da banka havalesi ile
peşin olarak kakao yağı satın alabilirsiniz. (Hammaddeler.com'dan
satın aldığınız hammaddelerde vade sürenizi işletmenizin finansal
şartlarına göre tamamen siz belirlersiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Çikolata Yapımında Kullanılan Kakao Yağı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Tatlı Pasta Çeşitleri :: Çikolata Tarifleri-
Buraya geçin: