Üç çeşit çikolata bulunmaktadır: koyu renk çikolata, sütlü çikolata ve beyaz çikolata...
Üç çeşit çikolata bulunmaktadır: koyu renk çikolata, sütlü
çikolata ve beyaz çikolata. Bitter çikolata kakao kitlesi (buna kakao şurubu adı da
verilir), kakao yağı ve şeker içerir. Kakao katı maddesinin
içeriği (yani kurutulmuş kakao maddelerinin tümü) %35 ile %70
arasında değişir. Kakao içeriği arttıkça aldığınız tad
acılaşacaktır. Gerçek çikolata tutkunları için sadece tek bir
çikolata vardır: yüksek oranda kakao içeren çok koyu ve acı
çikolata. Sütlü çikolata , koyu çikolata ile aynı maddeleri içerir ve
çikolataya daha açık kahverengi rengini, krema dokusunu ve
tadını veren süt tozu katılır. Beyaz çikolata süt, şeker ve kakao yağı içerir ama kakao
şurubu (kakao kitlesi) içermez. Bu tatlı çikolatanın soluk ve
fildişi renginin nedeni budur. Çikolata Kuvertür en az %31 olmak üzere yüksek yağ oranlı
çikolatadır ve esas olarak pastaneler, pasta ahçıları ve
çikolatacılar için üretilir. Bu, koyu çikolatada en az %31
kakao yağı, sütlü çikolatada ise en az %31 kakao yağı ile süt
yağı anlamına gelir. Bu çikolatayı son derece lezzetli ve
"sert" yapar; çok ince fakat çok gevrek bir çikolata ile
örtülü eşsiz pralinlerin yapımına olanak verir.