Malzemeler:
- yarım kilo (1 paket) erişte
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 5 adet taze soğan
- 1 küçük demet dereotu
- kornişon turşu
Sosu İçin:
- 2 limonun suyu
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- yarım kahve fincanı soya sosu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- kekik, kuru nane
- pul biber
Süslemek İçin:
- domates dilimleri
- kıyılmış maydanozHazırlanışı:Mercimekleri
bir tencereye alıp üzerini geçecek şekilde su ekleyerek yumuşayana
kadar haşlayın. Haşlanmış mercimekleri süzüp sudan geçirin ve bir kenara
koyun. Erişteleri de bol tuzlu suda istediğiniz dirilikte haşlayın ve
süzdükten sonra derin bir kaba alarak yapışmaması için biraz zeytinyağı
ekleyerek karıştırın. Taze soğanları incecik doğrayın, dereotunu kıyın,
kornişon turşuları da ufak ufak doğrayın ve mercimek, eriştelerle
birlikte bir kaba alıp karıştırın. Sosu için iki limonun suyunu sıkın,
yarım çay bardağı zeytinyağı, kuru nane, kekik, pul biber ve tuz
ekleyerek karıştırın. Sosu salatanın üzerinde gezdirip karıştırın.
Salatayı servis tabağınıza alarak, üzerine yarım kahve fincanı soya sosu
gezdirin. Dilimlenmiş domates ve kıyılmış maydanozla süsleyip servis
yapın.