Malzemeler:
- 8 haşlanmış patates
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 150 gr haşlanmış iç bezelye
- 1 havuç
- 1 kabak
- 150 gr labne peyniri
- 2 çorba kaşığı mayonez
- birkaç yeşil salata yaprağı
- 50 gr örgü peyniri
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- tuzHazırlanışı:Haşlanmış
patatesleri soyup doğrayın. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
Havuç ve kabağı temizleyip küp küp doğrayın. Yumuşayıncaya kadar
haşlayıp süzün. Kabak, havuç ve bezelyeden birer kaşık ayırıp kalanı
robota alın. Patates, labne peyniri ve mayonezi ilave edip püre halinde
ezin. Örgü peynirini dilimleyin. Servis tabaklarının içini salata
yapraklarıyla döşeyin. Hazırladığınız karışımı top top yapıp servis
tabaklarının tam ortasına oturtun. Üzerini ayırdığınız küp sebzelerle ve
örgü peynir dilimleriyle süsleyin. Zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu
bir kasede karıştırın. Salatanın üzerinde gezdirin ve servis yapın.