Gastronomi, kültür ve yemek
arasındaki ilişkiyi inceleyen bir çalışmadır. Yenilebilir tüm
maddelerin, hijyenik olan ama sağlığa uygun olması gerekmeyen şekilde
azami damak ve göz zevkini amaçlayarak sofraya, yenmeye hazır hale
getirilmesine kadar olan süreç gastronominin çalışma konusudur.
9]Gastronomi,
hijyenik, iyi düzenlenmiş, hoş ve lezzetli mutfak; yemek düzeni ve
sistemi anlamına da gelir. Yani bir tür şef garsonluktur.
Charles
Darwin tarafından ilgi duyulan bir çalışmadır. Darwin Cambridge
Üniversitesi'nde gönülsüz bir şekilde ilahiyat okurken "Gurme Kulübü"ne
üye oldu; bu kulüpte haftada bir toplanıyor ve normalde mönülerde
bulunmayan hayvanları yemeye çalışıyorlardı. Gurme Kulübü daha çok şahin
ve balabankuşunu test etmekte idi