Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 ETSİZ PİLAV (OSMANLI RAMAZAN)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

ETSİZ PİLAV (OSMANLI RAMAZAN)  Empty
MesajKonu: ETSİZ PİLAV (OSMANLI RAMAZAN)    ETSİZ PİLAV (OSMANLI RAMAZAN)  Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 8:03 pm

TC Kültür Bakanlığı



Beş on baş kuru soğanı güzelce çentip miktar-ı kâfi tuz ile güzelce ova ova öyle bir raddeye getirmeli ki az su ilave olundukta posası büsbütün su kesilsin.Bu mahlutu bir süzgeçten süzüp (artık tuza hacet yoktur) üzerine bir daha su ilave edilip pirinç olsun bulgur olsun iki ölçü suya bir ölçü pirinç düstur ittihaz olunmalıdır.Bazen pirinç kırıkça olur ise suyu az noksan koymalı zira pilav lapa olur.Pirinç süzgeç vasıtasıyla yıkanıp mezkûr soğan suyu kaynar suya salınır. Suyunu çektikte indirip bir küllü kıvılcımlı ateşe oturtulur.



Yarım kıyye pirince dört beş kaşık dolgunca sade itibariyle yağı da kızdırılıp yandıkta tencereye haşlanır ve kapağı kapatılır.Şöyle yarım saat kaldıkta (bu müddetin mürûrunda kevgir ile pilavın altı üstüne getirilerek tane tane birbirinden ayrılıncaya kadar güzelce karıştırmalı) tabağa boşaltılıp üzerine biraz da karabiber ve yenibahar baharatı serpilip tenavül olunur.Et suyuyla pişmiş pilavdaki lezzet bu pilavın yanında hiç kalır.Tecrübesi ise sehildir. Pek latif ve hoş olur
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
ETSİZ PİLAV (OSMANLI RAMAZAN)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ISPANAKLI YUMURTA (OSMANLI RAMAZAN)
» BALIK ÇORBASI (OSMANLI RAMAZAN)
» İRMİK ÇORBASI (OSMANLI RAMAZAN)
» ACEM PİLAVI (OSMANLI RAMAZAN)
» İÇ PİLAV (OSMANLI)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Osmanlı Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: