Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 ISPANAKLI YUMURTA (OSMANLI RAMAZAN)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

ISPANAKLI YUMURTA (OSMANLI RAMAZAN)  Empty
MesajKonu: ISPANAKLI YUMURTA (OSMANLI RAMAZAN)    ISPANAKLI YUMURTA (OSMANLI RAMAZAN)  Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 8:06 pm

TC Kültür Bakanlığı



Taze ıspanağın yaprakları marul gibi doğranıldıkta bir tencerede haşlanır.Ve suyu süzüldükte defa tencereye konularak ateşe oturtulur.Fuzûli suyunu da çekerken yarım kıyyeye iki itibariyle soğan da katılarak tencere bir müddet de ateşte terk edilir.



Tamamıyla suyunu çektikte soğanlar da o meyanda yumuşamış bulunacağından miktar-ı kâfi tuz ve iki kaşık sade yağ ile orta halli kavrulur. Ve bir sahana veya yumurta tavasına mezkûr yeşillik boşaltılır.



Akdemce kavrulmuş ve hazırlanmış kıyma da ısıtılarak kaç yumurta
kırılacaksa miktara göre yeşillik göz göz ayrıldıkta beher göze bir
dolgunca kaşık kıyma konulur.Kıyma kenar cihetlerine kaşık ile açtıkta
beher göze fındıktan büyücek sade bırakılarak bu defa da tava köze oturtulur.



Konulan sade eriyip sade kokusu gidecek kadar alet tahkik bir zaman sonra o vechile hazırlanan gözlere birer yumurta kırılır.Defâ tuz ve lazım gelen baharat da serpilerek beyazı kabaracak kadar sarısı da yarıca pişdikte tava da ateşten indirilir.



Şöylece tedarik olunarak soğumaksızın tenavül olmakla güzel ve hoş bir taam olur, ıspanak bulunmadığı takdirde pazı, gelincik ve pancar yaprağı semizotu, bunlarla da maksat hasıl olur.Tazeden de maksat körpe olması şart ve şu Şıkk-ı sânide ta dâd edilen nebatça bu körpelikte âdeta meşrûttur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
ISPANAKLI YUMURTA (OSMANLI RAMAZAN)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» BALIK ÇORBASI (OSMANLI RAMAZAN)
» İRMİK ÇORBASI (OSMANLI RAMAZAN)
» ACEM PİLAVI (OSMANLI RAMAZAN)
» ETSİZ PİLAV (OSMANLI RAMAZAN)
» Torium'da Ramazan!

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Osmanlı Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: