Lezzetlendirmek için muhallebisine bi
parça tereyağ, bir adet yumurta, sakızlı bir aroma isterseniz; bir iki
parça damla sakızı veyahut süte ilaveten çiğ krema ekleyebilirsiniz.
Özellikle kremanın, sütlü tatlıların lezzetine yaptığı katkı tartışılmaz
biliyorsunuz.
Kremayı muhallebi malzemeleri ile birlikte tencereye alıp
pişirebileceğiniz gibi muhallebi pişip ılınınca, çiğ kremayı mikserle
çırpıp krem şanti haline getirdikten sonra da ekleyip
karıştırabilirsiniz. Yalnız unutmayalım ki damağımıza hitap ettikçe
kalorisi de artacaktır. Benden söylemesi... sonra uyarmadın demeyelim:)
Malzemeler
muhallebisi için
2 kupa süt
3 yk nişasta
1 paket vanilya
1/2 kupa şeker
çilek sosu
2 kupa çilek
1/2 kupa şeker
1/2 sb su
2 yk nişasta
Yapılışı
Muhallebi malzemeleri vanilya hariç tencereye
alınıp karıştırarak pişirilir. Baloncuklar oluşmaya başlayınca ocağın
altı kapatılır. Vanilya eklenip karıştırılır. Ilıyınca, üzerinde bir
parmak kadar boşluk kalacak şekilde kaselere paylaştırılır.
Çilekler doğranır ve rondoda çekerek püre
haline getirilir. Küçük bir tencereye, çilek püresi, su, şeker ve
nişasta alınır. Orta ateşte kaynayıncaya kadar ara ara karıştırarak
pişirilir.
Sos kaynamaya başlayınca, ateş kısılır ve birkaç dakika daha pişirilip
ocak kapatılır. Ilınan sos muhallebilerin üzerine paylaştırılır.