Elmalı tartӧlet
Malzemeler6 adet baklava yufkası yahut burda phyllo dough olarak satılan yufka
1/3 su bardağı eritilmiş tereyağ veya sıvıyağ
1/3 su bardağı ceviz
Iç harcı için3 elma soyulmuş ve küp doğranmış
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı nişasta
1/3 su bardağı elma suyu veya su
¾ su bardağı şeker
1/3 su bardağı ceviz
HazırlanışıYufkaların aralarını sıvıyağ ile yağlayın üst uşte koyup yufkanin
büyüklüğune gӧre 6 yada 8 kare elde edecek şekilde kesin. Muffin
kalıbının içine yerleştirin. ӧnceden ısınmış fırında altın rengi olana
dek pişirin. Soğuması için bir kenara bırakın.
Içini hazırlamak için, küp doğranmış elmaları tarçın ve şeker ile
birlikte küçük bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin. Elma suyu ve
nişastayı seyreltip elmalara ekleyip karıştırın.
Elma Harcınız ılıdığı zaman, hazırladığınız yufka kuplara 2-3 yemek
kaşığı doldurun. Pudra şekeri ve ceviz serpip servise hazır hale
getirin.