Elmalı pay
malzemeler 2 + 1/4 su bardağı (250 ml lik) un
1/2 cay kaşığı tuz
1/2 bardak şeker
8 yemek kaşığı margarin
8-10 kaşık soğuk buzlu su
içi için4 kase kadar temizlenmiş dilimlenmiş elma
1 limon suyu
3/4 bardak şeker
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı un
hazırlanışı Hamur malzemelerini kariştırma kabına alıp azar azar soğuk su
ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin, streç filme sarıp dolapta yarım
saat kadar dinlendirin. Bu arada iç malzemelerini karıştırma kabına alıp
elma dilimlerini kırmadan karıştırın.
Hafif yağlanmış yuvarlak pay kalıbına, hazırladığınız ve ikiye
ayırdığınız hamurun ilk parçasını merdane ile açarak yayın. Elma
harıcını iyice yayın daha sonra kalan diğer hamur parçasını açıp
elmaların üzerine yerlestirin. Üzerine bir kaç estetik delik açın
böylece hamurun şişip patlamasını engellemiş olacaksınız. Hamurun
kenarlarını bıçakla düzeltip önceden ısıtılmış 180 C fırında pembeleşene
dek pişirin