Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Dana Biftek Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Dana Biftek Tarifi Empty
MesajKonu: Dana Biftek Tarifi   Dana Biftek Tarifi Icon_minitimeCuma Şub. 18, 2011 3:25 pm

Malzemeler


  • 500 gr. Dana bonfilesi , tek parça etten verevine 8 parça halinde kesilmiş
  • 2 Taze soğan , ya da kereviz sapı, süsleme için
  • 4 çorba kaşığı Soya sosu , ya da şoyu
  • 2 çorba kaşığı Mirin , tatlı japon pirinç şarabı, ya da tatlı şarap
  • 30 gr. Taze zencefil kökü , kabuğu soyulup, ince doğranmış
  • 4 diş Sarımsak , dövülmüş
  • 1 tatlı kaşığı Toz şeker
  • 1 çorba kaşığı Çiçek yağı
  • 12,5 cl. Tavuk suyu , tuzsuz (1/2 su bardağı)

Yapılışı

Süre: 15 dk.



Soya sosu (ya da şoyu), mirin (ya da tatlı şarap), zencefil parçaları
(isteğe bağlı), sarımsaklar ve tozşekeri bir kasede karıştırın. Pek
derin olmayan bir kaba dana bonfilesi parçalarını yerleştirip, üstlerine
kasedeki karışımı dökün. Bonfile parçalarını, karışımı iyice emmeleri
için bir kaç kez altüst edip, kabın üstünü örtün ve buzdolabına
kaldırıp, bonfile parçalarını ara sıra altüst ederek, 24 saat soğutun.
Pişme saatinden 30 dakika önce kabı buzdolabından alıp, bir kenara
bırakın.



Pişme saatinden 10 dakika önce, fırınınızın ızgarasını yakın.



Bonfile parçalarını kaptan çıkarıp, bir süzgeçte süzülmeye bırakın.
Kaptaki içinde bekledikleri karışımı emaye bir tencereye boşaltıp, tavuk
suyunu ekleyerek, karıştırın. Bonfile parçalarının her iki yüzlerine
çiçekyağını mutfak fırçasıyla sürüp, fırın ızgarasının altına
yerleştirerek, her iki yüzlerini 3'er-4'er dakika ızgara edin. Bu arada
tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın.



Bonfile parçalarını ızgaradan alıp, bir servis tabağına yerleştirin.
Tencereyi ateşten alıp, sosu bir kaşıkla etlerin üzerine gezdirdikten
sonra, taze soğanlarla (ya da kereviz saplarıyla) süsleyerek, servis
yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Dana Biftek Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» MOR BİFTEK Tarifi
» SOSLU BİFTEK TARİFİ
» ALEVLİ BİFTEK DİAN tarifi
» ALEVLİ BİFTEK KONGOLEZ tarifi
» BARBEKÜDE SANDVİÇ BİFTEK tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Japon Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: