Patlıcanların sapını ve ucunu kesin. Baş ve uç kısmına gelmemek üzere, her patlıcanın ortasını uzunlamasına yarın. Bir kaba su ve tuz koyun ve hazırladığınız patlıcanları bu suyun içine atın .
- Soğanları matignon doğrayıp zeytinyağında öldürün. Sarımsak ve kıymayı ilave edip tuz, karabiber ile lezzetlendirin. 15 dakika orta ateşte pişirin
- Patlıcanları yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
- İçlerini kıymalı harç ile doldurun.
- Bir tepsiye sıralayarak üzerine sosu gezindirin.
Ayrı bir tencereye sıvıyağ konulur,un ve salça eklenir pişirilir
Karabiber,kimyon,tuz ve şeker ilave edilir.Hazırlanan sos patlıcanların üzerine ilave edilir .
- 170 °C fırında soğanların üzeri renk alıncaya kadar pişirin.
Püf noktası;Fazla yağlı olmaması için kızarttığınız patlıcanları peçetenin üzerine koyarak yağını çektirebilirsiniz.