Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 ZEYTİN YAĞLI DOLMALAR tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

ZEYTİN YAĞLI DOLMALAR tarifi Empty
MesajKonu: ZEYTİN YAĞLI DOLMALAR tarifi   ZEYTİN YAĞLI DOLMALAR tarifi Icon_minitimePerş. Şub. 17, 2011 8:18 pm

Malzemeler : Hazırlanış :
2 Su bardağı pirinç (Her biber için 1 çorba kaşığı pirinç hesaplayınız)
1 Su abrdağı zeyrinyağı
7 Adet soğan
1 Çorba kaşığı çam fıstığı
2 Çorba kaşığı kuş üzümü
Yarım demet maydonoz-dereotu
1 Avuç kuru nane
2 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı tarçın -yenibahar-karabiber-şeker
1 Limon
Yarım kg. yaprak (750 gr.biber veya patlıcan veya 1 orta lahana)
*** Soğan rendelenir,maydanoz,dereotu sapları ince doğranır.Fıstıkla beraber zeytinyağ ile hafif pembe kavrulur.

*** Ayıklanıp yıknmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir.

*** İki bardak sıcak su konup orta ateşte suyunu çekinceye kadar
pişirilir.10-15 dakika kapak kapalı olarak buharı ile demlendilir.

*** İnce kıyılmış maydanoz,dereotu,ufalanmış nane,temizlenmiş üzüm
tarçın,yenibahar,karabiber,tuz,şeker,limon suyu konup karıştırılır.

*** Hazırlanan sebzeye doldurulur veya sarılır.Tencereye dizilip 2
bardak sıcak su konur.Orta ateşte suyunu çekinceye kadar
pişirilir.Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağ gezdirilir.

*** Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur.(Kurumaması ve parlak olması için)

*** Tabağa dizilip,limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
ZEYTİN YAĞLI DOLMALAR tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kekik, zeytin ve domatesli İtalyan Ekmeği Tarifi
» Yağlı köfte (Antep mutfağından)
» En iyi bakliyat yemekleri, sarmalar ve dolmalar
» Zeytin piyazi
» Kaliteli Yeşil Kırma Zeytin

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Dolma Ve Sarma Tarifleri-
Buraya geçin: