Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: ZEYTİN YAĞLI DOLMALAR tarifi Perş. Şub. 17, 2011 8:18 pm | |
| Malzemeler : | Hazırlanış : | 2 Su bardağı pirinç (Her biber için 1 çorba kaşığı pirinç hesaplayınız) 1 Su abrdağı zeyrinyağı 7 Adet soğan 1 Çorba kaşığı çam fıstığı 2 Çorba kaşığı kuş üzümü Yarım demet maydonoz-dereotu 1 Avuç kuru nane 2 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı tarçın -yenibahar-karabiber-şeker 1 Limon Yarım kg. yaprak (750 gr.biber veya patlıcan veya 1 orta lahana)
| *** Soğan rendelenir,maydanoz,dereotu sapları ince doğranır.Fıstıkla beraber zeytinyağ ile hafif pembe kavrulur.
*** Ayıklanıp yıknmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir.
*** İki bardak sıcak su konup orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.10-15 dakika kapak kapalı olarak buharı ile demlendilir.
*** İnce kıyılmış maydanoz,dereotu,ufalanmış nane,temizlenmiş üzüm tarçın,yenibahar,karabiber,tuz,şeker,limon suyu konup karıştırılır.
*** Hazırlanan sebzeye doldurulur veya sarılır.Tencereye dizilip 2 bardak sıcak su konur.Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağ gezdirilir.
*** Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur.(Kurumaması ve parlak olması için)
*** Tabağa dizilip,limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir. |
| |
|