Biz Guneyliler ozellikle "Adanalilar" bulgur islerine
bayiliriz...birkac gun bulgur yapmayinca ozleriz...Gazi antepte
ogrendigim Antep in meshur yagli koftesi...Bu ismin verilmesinin sebebi
ise malzemeleri okuyunca sasiracaginiz 1 su bardagi dolusu (hatta daha
fazla idi ben oranini azalttim) kizgin zeytinyagi ile yogrulmasi
)
malzemeler5 çay bardağı bulgur
5 diş sarımsak
½ demet kıyılmış maydanoz
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 bardak domates suyu
Tuz
Hazırlanışı Bulguru domates suyu ile hafif ıslayıp 5-10 dakika bekletin salça, tuz,
pulbiber ile 10 dakika boyunca yoğurun ezilmiş sarımsak ve kıyılmış
maydanozu sırayla ekleyin . En son kızgın zeytinyağını ekleyip, çiğ
köfte gibi sıkıp servis tabağına alın. Yesillikler ile susleyin.